Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 12
Szerző
Topic neve: Mit teszteljek?
népszerűMr_Wolf

41 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit teszteljek?
21. hozzászólás - 2015.03.12. 15:04:43
Kalandozó:

Ritkák:
1 Borax király
1 Szépséges papnő
1 Párbajhős

Nem gyakorik:
2 Fejvadász
2 Lord Korell
2 Őrült varázsló
1 Pszí mester
3 Táborparancsnok
2 Zarándok

Gyakorik:
2 Augir tőre
3 Bűvös tavacska
2 Ébredés
3 Egyet mondok
3 Energiaital
2 Ezüstveretes pajzs
2 Ghallai faló
2 Hatalomkristály
3 Mesteredző
3 Tisztiszolga
2 Ügyességpróba

Összesen 45 lap, ebből 24 lény.
A pakli tervezésénél az volt a szempont, hogy a játék minél több aspektusát bemutassa: egymásra tápolás, jelzőzés, tárgyhasználat, párbaj. Ezek miatt a leszedés részt kissé gyengének tartom, nyilvánvalóan balanszolni kéne, de rossznak nem tartom.
Pontszám: 8.33
népszerűHofi

20 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit teszteljek?
22. hozzászólás - 2015.03.13. 10:59:54
Az a baj, hogy itt elméleti síkon fölösleges azon vitázni, hogy mennyi ritka legyen benne, legyen - e ezüst, vagy gyémánt.

Mindenkinek lehet véleménye arról, hogy mit tartalmazzon a kezdőpakli, de:

1., Nem a top ritkákból raktam be 1-1 lapot (gyakori lapokból 1-2 ezüst, vagy nem gyak tarkítással is össze lehet rakni olyan paklit, ami veri az általam összerakott deckeket)
2., Írtam, hogy ezek a paklik tesztelést igényelnek, itt fölöslegesen vitázunk arról, hogy az általam leírt pakli annyit nyom-e, mint egy kacsa... nem kell félni tőlük, szerintem játékos összeállítások, de ha tévedtem, és tesztelés azt mutatja, hogy nem, akkor kell rajta változtatni. A lényeg az lenne, hogy csináljuk, de ebben egyikünk sem kompetens így ez csak locsogás.
3., Az, hogy a lap oldalán milyen jel van, nem feltétlenül tükrözi az erejét. (régen a gyenge ereje gyakori lap volt) Én nem értékelem olyan sokra azokat a ritkákat, amiket leírtam, de ha valaki ezektől fázik, simán kihagyhatóak, majd lesz helyettük másik. Egy első körös kismassza sokkal több gondot tud okozni, mint bármelyik ritka, amit én, vagy más leírt a paklija összeállításánál, főleg, ha jön egy piroslámpás is, ha ezeket nem tudom azonnal kezelni, jobb esetben hátrányba klerülök, rosszabb esetben vége is a dalnak.
4., A gyémánt lapok egy része használható, de ezek közül mondjuk a durvábbakból nem tudtam 2*3-at beszerezni úgy, hogy az összeomlás előtt 1. vagy 2. legtöbb gyémánttal rendelkeztem. A többi gyémánt lap meg csak azért van, hogy teljesebb legyen a kép, oldal kitöltésre.
5., Ha már az volt az alap gondolat menet, hogy lehet 1-2 ritka benne, akkor gondoltam színesítem az összeállítást, de megjegyezném, ha ez leszavazásra kerül, én nem fogom tele sírni a párnám.

Szerintem az lenne a legjobb, ha tényleg csinálnánk 8-10 olyan alap paklit, amikkel lehetne úgy egymás ellen játszani, hogy azok között tényleg csak a szerencse és a játéktudás döntsön!
Pontszám: 7.34
népszerűMr_Wolf

41 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit teszteljek?
23. hozzászólás - 2015.03.13. 13:01:45 (Válasz Hofi #22 hozzászólására.)
Szerintem ennek a fele kb túlhaladott álláspont. Kérdeztem, kaptam választ, mind a két pakliba tettem ritkát, igaz, inkább promóciós célzattal.

Ismerve a játék metáját, egy csomó pakli léte kérdéses. Merthogy a vázolt gnómpakli kb. egyik másik paklit sem veri 30% felett, arra nagyobb összeget tennék, a blokkot meg már nehéz lenne hova továbbhülyíteni, bár még lehet beletenni zöld draklent vagy ganüid ifjoncot pl...
A két horda szerintem jó, a manó jó, talán még a kaller is. A teknősökkel _jelen metában_ abszolút nem próbálkoznék, bár tök üde színfoltja a játékban, de tényleg ez van, hogy vagy teleszórod ritkával, vagy gyngy kategóriában kb szart sem ér.

Leírtam, hogy szerintem egy kezdőpakli ne legyen teljes, mert így ösztönöz a saját befejezésére, ritkagyűjtögetésre, azt is, hogy az értéke (ritkák) valami épeszű határ alatt maradjon, ez csak egy vélemény, nem személyeskedés. Abban meg igazat adok, hogy ez az egész így csak szájtépés, de péntek du. 1-kor pont belefér.
Pontszám: 7.22
népszerűTyberius06Férfi

81 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit teszteljek?
24. hozzászólás - 2015.03.18. 10:56:51
Csak, hogy megtörjem a csendet, jöjjön egy újabb pakli. Egyébként részemről kb. itt a vége.

Varkaudar:

ritka:
1 varkaudar kínzómester
1 varkaudar manafáklyás
1 rémlovag

ezüst:
3 akmal
3 quwarkaudar

nemgyakori:
2 tulajdonságlopás
2 a közösség ereje
3 varkaudar harcművész
3 varkaudar hírnök
3 varkaudar kovács
3 varkaudar tűzmágus

gyakori:
2 a kos rituáléja
3 bűvös tavacska
3 haves vérmérséklet
2 manakorong
2 negatív energia
2 ozorindumi mágia
3 tirranda átka
3 varkaudar pálinka

21 lény került a pakliba, persze ha jönnének újabb varkaudarok, akkor azokkal lehetne ide-oda pótolni, csereberélni a bentlevőket, illetve a varkaudar özönlés és varkaudar fétis kaphatnának egy online felújítást, bár tekintve a dolgok sebességét, az ükunokám lehet még találkozik a HKKO épp akkor friss nyílt bétájával...
Pontszám: 8.41
népszerűlendoo

42 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit teszteljek?
25. hozzászólás - 2015.03.18. 16:55:47
Az ükunokád valszeg fog vele találkozni.
Már csak meg kell várnunk hogy a HKK szellemi atya jobb létre szenderüljön és elteljen még 70 év. Ezután már bárki szabadon fejlesztheti majd a saját on-line verzióját jogdíj fizetése nélkül.
Az lesz majd az igazi.
Még választani is lehet majd a jobbnál-jobb verziókból...
Pontszám: 7.33
Oldal: 12